GOLDDIGGER VENTER VALPER MED BEETHOVEN I SLUTTEN AV FEBRUAR

Golddigger og Beethoven ble paret 22 og 24 desember. Var på ultralyd med henne 15 januar, og fikk bekreftet at hun er drektig. Det var tidlig da, så det eneste veterinæren kunne si var at det neppe ble noe lite kull.

GOLDDIGGER OG BEETHOVEN

Da jeg skulle velge hann hund til Golddigger var det ikke helt enkelt. Men med Beethoven tror jeg at vi har funnet en god match. Da jeg gikk bakover på stamtavlene fant jeg ved å kombinere disse to – å ha forent noen av Norges beste strihår gjennom tidene. Det blir spennende å se hva valpene kan gi. Blir de bedre enn foreldrene? Det gjenstår å se – men spennende er det.

Golddigger Avl

CIB NSUCH NJ(k)CH SPELDRAGETS F GOLDDIGGER.

Golddigger har i løpet av sine fem år rukket utrolig mye. Hun var tidlig ute med standen men var vel rå første høsten og dro stort sett for langt etter i reisen. Påfølgende vinter hadde ting falt på plass. Hun fikk div. 1UK og ble årets unghund vinter i NVK + Årets vinterhund. Etter det har hun høstet premier jevnt og trutt. Hun har blant annet 1AK både vinter, høyfjell høst, lavland og skog, 1VK vinter samt 2 AK fullkomb. Golddigger har rukket å få fire NM medaljer, to bronse og to sølv. Hun har vært Årets hund i NVK så vell som Romerike Fuglehundklubb. De siste fire årene har hun også blitt kåret til Årets Allround strihår i NVK I NVC cupen er hun den strihår som har oppnådd høyest poengsum AK/VK de siste tre årene. To av de gangene har hun blitt total vinner. I 2016 ble hun kåret til Årets Jakthund uansett rase av Norges Jeger og Fiske Forbund. To år tidligere ble hun nr.3 Hun har også oppnådd. Tres bon under Middelhavs cupen i Italia. En jaktprøve som er myntet på VM deltagerne.

Golddigger ble Norsk utstillings champion drøye 2 år gammel og har erobret div. premier og championat i Norge og Sverige, samt excellent med CK i Danmark.

Golddigger har høy jaktlyst, men revierer meget godt selv om hun nok kan gå temmelig stort. Hun reiser djervt fra alle hold. Hun sekunderer momentant, jeg kan også gå forbi henne under sekundering og ordne opp med den som står foran. Hun er veldig snill og rolig både i hus og bil. Har meget godt gemytt være seg overfor folk eller andre hunder, uansett kjønn.

Hun er en ærlig hund som alltid leverer. Og er nok en av de beste (muligens den beste) hundene jeg noen gang har hatt.

PRESENTASJON AV A-BEETHOVEN AV  BRANDSEGG  SØNDRE:

Beethoven er en skimmel hannhund på ca 29 kilo. Kort pels med rasepreg i ansiktet. Beethoven var tidlig jaktmoden og hadde et søk til høyeste premie som 6-8 mnd valp. I fugl er han og har alltid vært djerv. Reiser på hvilken som helst avstand. Som unghund hadde han for vane å gå litt for tett på fugl. Dette har imidlertid falt på plass det siste året. Fikk 1UK på sin andre start, 1AK også på sin andre start. I VK har han pr dags dato ikke lykkes enda. Han har 5 stander på sine starter i VK, men ikke lyktes helt. Det som kjennetegner han er han enorme jaktlyst. Nesten ustoppelig. Tross hans høye jaktlyst revierer han fantastisk, og i god kontakt. Beethoven er en tvers igjennom snill hund. En av de snilleste jeg har hatt. I hus er han helt rolig og stille. Dette gjelder også på reise i bil og andre steder. På jaktprøve i bånd kan han bli litt ivrig fra tid til annen noe som kanskje gjenspeiler hans enorme arbeidslyst. På jakt går han løs bak når han venter på tur og kan settes igjen løs når andre har fuglarbeid. Beethoven er nok en av de av mine hunder jeg har blitt mest glad i.