APPORT PRØVE KURS I NITTEDAL

Apport er viktig, men det må læres og trenes på. Apport prøvene er da til stor hjelp.

Apport prøve kurset i Nittedal går over tre ganger, Evt. med oppfølging på en avtalt prøve. Det omfatter opplæring og praksis i de ulike apport øvelsene: vann, spor og søkapport samt regler og bedømmelse.

Kurs dager: Tirsdag 26 mai – Onsdag 27 mai. – Onsdag 3 juni.

Har du en god apportør hvor du ønsker å videreutvikle/styrke apport egenskapene. Det være seg med tanke på apport prøver, drilling for jakt eller AK/ VK deltagelse. Apport trening bedrer dessuten kontakten mellom hund og eier og styrker dressuren rent generelt. Vår og sommer månedene egner seg godt til dette.

NÅR TRENGER VI APPORTERENDE HUNDER?

PÅ JAKT! Jakt gir flotte natur opplevelser og spenning i hverdagen. Rundt regnet 180.000 personer betaler jegeravgift årlig. Mange av disse benytter hund under jakten. Det hender at fugl blir skadeskutt, det er da et must å ha en god apportør.  

På Jaktprøver: For premiering i VK og på skogsfuglprøver kreves det apport. For tildeling av 1 AK må hunden, enten ha apportbevis, eller apportere.

FUGLEHUNDENS APPORT EGENSKAPER HØYT VERDSATT I EUROPA.

Drømmer du om å representere Norge under VM? Slett ingen umulighet hvis du har en god lavlandshund. Men der er det krav til apport, være seg på land eller til vanns. Under VM er det felling, og apporterer ikke hunden, blir fuglearbeidet underkjent. Dessuten må alle hunder som står til premiering møte på tampen av dagen for å avlegge vannapport. Ryker du der går du i beste fall ned en premiegrad!

Så overraskende nok for mange, viser det seg at Norge ikke er noe foregangs land med hensyn til apport. Tvert imot har mange atskillig strengere apport krav enn oss!

Ta kontakt med Randi Schulze på mobil 95101753 eller e-post randi@hunderifokus.no

Se også Facebook siden Hunder i Fokus m/ Randi Schulze