APPORT PRØVE KURS I NITTEDAL

Apport er viktig, men det må læres, og trenes på. Apport prøvene er da til stor hjelp.

Har du en god apportør hvor du ønsker å videreutvikle/styrke apportegenskapene? Du har muligheten på Apport prøve kurset i Nittedal. Det går over tre ganger, evt. med oppfølging på en avtalt prøve. Det omfatter opplæring og praksis i de ulike apport øvelsene: vann, spor og søksapport samt regler og bedømmelse.

Kurs dager: Tirsdag 11 mai – Onsdag 19 mai – Onsdag 26 mai

NÅR TRENGER VI APPORTERENDE HUNDER?

PÅ JAKT! Jakt gir flotte natur opplevelser og spenning i hverdagen. Rundt regnet 180.000 personer betaler jegeravgift årlig. Mange av disse benytter hund under jakten. Det hender at fugl blir skadeskutt, det er da et must med en god apportør.  

På Jaktprøver:  For premiering i VK og på skogsfuglprøver. For tildeling av 1 AK må hunden, enten ha apportbevis, eller apportere.

FUGLEHUNDENS APPORT EGENSKAPER HØYT VERDSATT I EUROPA.

Drømmer du om å delta i VM? Slett ingen umulighet hvis du har en god lavlandshund. Men det er krav til apport, være seg på land eller til vanns. For, under VM er det felling og apporter ikke hunden, blir fuglearbeidet underkjent. Dessuten må alle hunder som står til premiering møte på tampen av dagen for å avlegge vannapport. Ryker du der går du i beste fall ned en premiegrad!

Så overraskende nok for mange, viser det seg at Norge ikke er noe foregangs land med hensyn til apport. Tvert imot har mange atskillig strengere apport krav enn oss!

Kontakt: Randi Schulze på mobil 95 10 17 53 eller e-post: randi@hunderifokus.no

GOLDDIGGER AVL 2021

Den 2 og 4 mars ble CIB NSVUCH N(J)CH NJCH SPELDRAGETS Golddigger paret med NJ(k)CH NJCH Beethoven AV Brandsegg Søndre.

De hadde også et kull i 2018. Den gangen kom det 9 kvikke og fine valper. Både kullet og foreldrene er presentert tidligere på siden om du blar litt tilbake. Derfor kommer jeg bare med en rask oppsummering her.

Beethoven har i løpet av de siste årene rukket å bli en av Norges høyest premierte strihår i VK. Goldigger har også høstet premier jevnlig og avsluttet siste sesongen med å bli Årets Hund både i Norsk Vorstehhund klubb og Romerike Fuglehundklubb.

Mht avkommene så har de alle blitt robuste, hardgående hunder med høy jaktlyst. Samtlige har godt gemytt og er HD fri. Noen er jakt og/eller apport premiert, og en ble Norsk Utstillings champion bare to år gammel, for øvrig kopierte han sin mor der; det er The Boss. Tenkte det var artig å se to fra kullet som voksne. (Bilde under)

Pga. påsken tok vi ultralyd allerede den 25 mars. Det var tidlig da, men vi håpet å kunne se noe.

Da viste dagens ultralyd at Diggi er drektig!

Bildet er tatt da de var drøyt et år gamle og viser The Boss og kullbroren Pinto(brun).

Goldigger har blitt mor til 9 små

21. februar begynte fødselen. Hun brukte syv timer på å føde de ni. De er alle skimle bortsett fra en brun hann. Det er syv hanner og to tisper. Alle virker kvikke og aktive. Golddigger har mye melk og er flink til å stelle de. Vi gleder oss til å følge dem i oppveksten!

Bilde av Goldigger og valpene midt i fødselene.

Flere bilder kommer etterhvert 🙂


Valpene 12 dager gamle. Alle ser sunne og friske ut og går fint opp i vekt. Goldigger har vært en flink mor 🙂Bilder fra 9/4 😉