BLIR DU MED PÅ AUGUST KURS I ØVRE RENDALEN?

TIL FJELLS MED FUGLE HUNDEN – ET TILBUD FØR TRENING – PRØVER og JAKT!

Vi benytter et lett gått og oversiktlig fjell terreng, hvor du kan følge hundens søk og da har mulighet til bedre kontroll i fugle situasjonene.

Dette er et flott privat terreng med god rypebiotop hvor det vanligvis er bra med fugl. Vi bor på en trivelig seter midt i terrenget, ca. 1000 moh. Det er også mulig å bo i medbragt telt eller campingvogn/bil.

Vi satser på lange dager i fjellet, fine opplevelser og glade fuglehunder som nyter å strekke ut. Du får vanligvis testet om din hund er fast i stand, sekunderer, er selvstendighet i forhold til makker, søksopplegget osv.

Kurset starter første kvelden med dressur, apport med dummykaster, og teori oppgaver. Deretter blir det sosialt samvær og evt. spørsmål. Videre satser vi på lange dager i fjellet og mer teori om kvelden.

Dato: Lørdag 14 – mandag 16 august. Kurset egner seg både for de som er nye med fuglehund og de som ønsker fjell trening før de første jaktprøvene.  

Om ønskelig kan du få forslag til videre trenings opplegg.

Dette er også en måte for oppdrettere å vurdere avkommenes jaktlige anlegg.

Ønsker du mer info eller vil melde på, ta kontakt med Randi på e-post : Randi@hunderifokus.no eller mobil 95 10 17 53. (Hører du ikke noe med det samme, er jeg til fjells og svarer straks det er mulig)

APPORT PRØVE KURS I NITTEDAL

Apport er viktig, men det må læres, og trenes på. Apport prøvene er da til stor hjelp.

Har du en god apportør hvor du ønsker å videreutvikle/styrke apportegenskapene? Du har muligheten på Apport prøve kurset i Nittedal. Det går over tre ganger, evt. med oppfølging på en avtalt prøve. Det omfatter opplæring og praksis i de ulike apport øvelsene: vann, spor og søksapport samt regler og bedømmelse.

Kurs dager: Tirsdag 11 mai – Onsdag 19 mai – Onsdag 26 mai

NÅR TRENGER VI APPORTERENDE HUNDER?

PÅ JAKT! Jakt gir flotte natur opplevelser og spenning i hverdagen. Rundt regnet 180.000 personer betaler jegeravgift årlig. Mange av disse benytter hund under jakten. Det hender at fugl blir skadeskutt, det er da et must med en god apportør.  

På Jaktprøver:  For premiering i VK og på skogsfuglprøver. For tildeling av 1 AK må hunden, enten ha apportbevis, eller apportere.

FUGLEHUNDENS APPORT EGENSKAPER HØYT VERDSATT I EUROPA.

Drømmer du om å delta i VM? Slett ingen umulighet hvis du har en god lavlandshund. Men det er krav til apport, være seg på land eller til vanns. For, under VM er det felling og apporter ikke hunden, blir fuglearbeidet underkjent. Dessuten må alle hunder som står til premiering møte på tampen av dagen for å avlegge vannapport. Ryker du der går du i beste fall ned en premiegrad!

Så overraskende nok for mange, viser det seg at Norge ikke er noe foregangs land med hensyn til apport. Tvert imot har mange atskillig strengere apport krav enn oss!

Kontakt: Randi Schulze på mobil 95 10 17 53 eller e-post: randi@hunderifokus.no

GOLDDIGGER AVL 2021

Den 2 og 4 mars ble CIB NSVUCH N(J)CH NJCH SPELDRAGETS Golddigger paret med NJ(k)CH NJCH Beethoven AV Brandsegg Søndre.

De hadde også et kull i 2018. Den gangen kom det 9 kvikke og fine valper. Både kullet og foreldrene er presentert tidligere på siden om du blar litt tilbake. Derfor kommer jeg bare med en rask oppsummering her.

Beethoven har i løpet av de siste årene rukket å bli en av Norges høyest premierte strihår i VK. Goldigger har også høstet premier jevnlig og avsluttet siste sesongen med å bli Årets Hund både i Norsk Vorstehhund klubb og Romerike Fuglehundklubb.

Mht avkommene så har de alle blitt robuste, hardgående hunder med høy jaktlyst. Samtlige har godt gemytt og er HD fri. Noen er jakt og/eller apport premiert, og en ble Norsk Utstillings champion bare to år gammel, for øvrig kopierte han sin mor der; det er The Boss. Tenkte det var artig å se to fra kullet som voksne. (Bilde under)

Pga. påsken tok vi ultralyd allerede den 25 mars. Det var tidlig da, men vi håpet å kunne se noe.

Da viste dagens ultralyd at Diggi er drektig!

Bildet er tatt da de var drøyt et år gamle og viser The Boss og kullbroren Pinto(brun).