APPORTKURS M/ DRESSUR i NITTEDAL

På grunn av strenge kommunale restriksjoner, har jeg dessverre blitt nødt til å utsette kurset en uke, dvs. til 27 jan.

Randi

FERDIG APPORTØR I LØPET AV VINTEREN?

  • Ønsker du å lære hunden din apport.
  • Ønsker du regelmessig jobbing med dressur.
  • Ønsker du å få et bedre lederskap på din hund.
  • Ønsker du en hund som lystrer også når den er blant andre hunder.
  • Ønsker du jevnlig kontakt med andre fuglehund eiere.
  • Ønsker du Temakvelder om bruk av hunden på ulike års tider.

I så fall er dette noe for deg.

Kursstart: Onsdag 20 januar kl.1800 med teori, dressur og innføring i første apport øvelse.  Kurset går 10 kvelder i tidsrommet januar til mars

Målsetning: Avslutning med apportbevis og en godt dressert hund. Egen valpe gruppe som tar det mer rolig.

Kontakt: Randi Schulze på mobil 95 10 17 53 eller e-post: randi@hunderifokus.no

Du får: Lederskap – Lydighet – Sosialisering – Temakvelder – Kurstilbud – Og for de fleste Apportbevis!

FØRING AV HUND I FJELLET – EN GJENNOMKJØRING FØR TRENING – PRØVER – JAKT!

BLI MED PÅ AUGUST KURS I ØVRE RENDALEN!

Vi ferdes i et lett gått og oversiktlige fjell terreng hvor du har mulighet til å følge hundens søk, og da få bedre kontroll i fugle situasjoner.

Dette er et flott privat terreng med god rypebiotop hvor det vanligvis er bra med fugl. Vi bor på en trivelig seter midt i terrenget, ca. 1000 moh. Det er også mulig å bo i medbragt telt eller campingvogn/bil.

Vi satser på lange dager i fjellet, fine opplevelser og glade fuglehunder som nyter å kunne strekke ut. Du får vanligvis testet om din hund er fast i stand, sekunderer, er selvstendighet i forhold til makker, hvordan søksopplegg er osv. Om ønskelig får du forslag til hvordan det kan være lurt å legge opp videre trening.

Dessuten er det en fin måte for oppdrettere å vurdere avkommenes jaktlige anlegg.

Kurset starter første kvelden med dressur, dummykaster og teori oppgaver, deretter blir det sosialt samvær og evt. spørsmål. Videre satser vi på lange dager i fjellet og mer teori om kvelden.

Dato:  14 -16 AUGUST.

Kurset egner seg både for de som er nye med fuglehund og de som ønsker fjell trening før de første jaktprøvene.  

Ønsker du mer info eller vil melde på, ta kontakt med Randi på: e-post randi@hunderifokus.no eller mobil 95 10 17 53. (Hører du ikke noe med det samme, er jeg til fjells og svarer straks det er mulig 🙂 )

APPORT PRØVE KURS I NITTEDAL

Apport er viktig, men det må læres og trenes på. Apport prøvene er da til stor hjelp.

Apport prøve kurset i Nittedal går over tre ganger, Evt. med oppfølging på en avtalt prøve. Det omfatter opplæring og praksis i de ulike apport øvelsene: vann, spor og søkapport samt regler og bedømmelse.

Kurs dager: Tirsdag 26 mai – Onsdag 27 mai. – Onsdag 3 juni.

Har du en god apportør hvor du ønsker å videreutvikle/styrke apport egenskapene. Det være seg med tanke på apport prøver, drilling for jakt eller AK/ VK deltagelse. Apport trening bedrer dessuten kontakten mellom hund og eier og styrker dressuren rent generelt. Vår og sommer månedene egner seg godt til dette.

NÅR TRENGER VI APPORTERENDE HUNDER?

PÅ JAKT! Jakt gir flotte natur opplevelser og spenning i hverdagen. Rundt regnet 180.000 personer betaler jegeravgift årlig. Mange av disse benytter hund under jakten. Det hender at fugl blir skadeskutt, det er da et must å ha en god apportør.  

På Jaktprøver: For premiering i VK og på skogsfuglprøver kreves det apport. For tildeling av 1 AK må hunden, enten ha apportbevis, eller apportere.

FUGLEHUNDENS APPORT EGENSKAPER HØYT VERDSATT I EUROPA.

Drømmer du om å representere Norge under VM? Slett ingen umulighet hvis du har en god lavlandshund. Men der er det krav til apport, være seg på land eller til vanns. Under VM er det felling, og apporterer ikke hunden, blir fuglearbeidet underkjent. Dessuten må alle hunder som står til premiering møte på tampen av dagen for å avlegge vannapport. Ryker du der går du i beste fall ned en premiegrad!

Så overraskende nok for mange, viser det seg at Norge ikke er noe foregangs land med hensyn til apport. Tvert imot har mange atskillig strengere apport krav enn oss!

Ta kontakt med Randi Schulze på mobil 95101753 eller e-post randi@hunderifokus.no

Se også Facebook siden Hunder i Fokus m/ Randi Schulze

FØRING AV HUND I FJELLET – EN GJENNOMKJØRING FØR PRØVER OG JAKT?

BLI MED PÅ AUGUST KURS I ØVRE RENDALEN!

I et av Rendalsfjellene`s mest lett gåtte og oversiktlige terreng vil det stort sett være greit å følge hundens søk og da noe enklere å beholde kontroll i fuglesituasjoner. Dette er et flott privat terreng med god rypebiotop hvor det var mye fugl siste året. Vi bor på en trivelig seter midt i terrenget, ca. 1000 moh.

Kurset starter første kvelden med dressur, dummykaster og oppgaver, senere blir det også sosialt samvær og mer teori. Deretter satser vi på lange dager i fjellet med mye fugl og glade fuglehunder som nyter å kunne strekke ut. Du får også testet din hunds selvstendighet i forhold til makker, henger hunden kan du få gjort noe med det. Dessuten er det en fin måte for oppdrettere å vurdere jaktlige anlegge på enkelt individer eller kullsøsken. Individuelle forslag til videre treningsopplegg for hver enkelt hund. Det er mulig å ta apportbevis.

Dato: 16 -18 AUGUST. Kurset er både for de som er nye med fuglehund og de som ønsker fjell trening før de første jaktprøvene.

Ønsker du mer info eller vil melde på; ta kontakt med Randi på mail : Randi@hunderifokus.no eller mobil 95 10 17 53. (Hører du ikke noe med det samme, er jeg til fjells og svarer straks det er mulig)

Kursdeltakere 2018