Om Hunderifokus

Hunderifokus er eid av Randi Schulze og firmaet driver først og fremst med kunnskapsformidling innen fuglehundverdenen.

Hunderifokus arrangerer mellom 3 og 4 fuglehundkurs årlig, der deltagerne lærer å jobbe med sine egne hunder. Randi holder også foredrag på forespørsel året rundt.

Randi baserer seg på årevis med erfaring og gode resultater, og har konkurrert med hunder i hele sitt liv. Hun begynte med hundekjøring og er tidligere Norsk og Nordisk mester i denne disiplinen. En tittel i VM for stående fuglehunder og NM lavland er nå med og pryder premieveggen.

Randi har oppnådd championater på alle hundene sine, unntatt en (Quick STep), men hun ble til gjengjeld Verdensmester .

Utstilling, jaktprøver og «vann og spor» er alle disipliner Randi og hundene har utfoldet seg i. I dag er Randi eneste kvinne i Norge som er praktiserende utstillingsdommer, jaktprøvedommer og «Vann og Spor» dommer.

Randi har tidligere hatt faste spalter i Villmarksliv, Hundesport, det svenske bladet Jakthunden, og for Fuglehunden der hun fortsatt skriver noe av og til.

Hun har forfattet bøkene; Året rundt med Fuglehunden, Tispeboka og Fra valp til Voksen, samt delen om stående fuglehunder i Aschehoug og Gyldendals 5 dels leksikon: «Jakt, fiske, og friluftsliv i Norge.» Bøkene er solgt ut fra forlagene, men noen eksemplarer er å finne i bokhandler rundt om, på brukthandler og på bibliotek.

Randi er aktiv og engasjert i fuglehundmiljøet og har hatt en rekke viktige verv. Hun var leder av Norsk Vorstehundklubb i 5 år, leder i avlsådet i Norsk Vorstehundklubb, og leder av Nittedal Hundekjøreklubb for å nevne noen.

I 2011 var Randi også med i filmen: Den komplette fuglehund.

Jakt med stående fuglehund i Norge er en populær jaktform. «Den komplette fuglehund» finnes neppe, men det som imidlertid er sikkert, er at for å være en komplett fuglehund må den mestre en rekke forskjellige biotoper, værforhold og viltarter. I denne filmen får du se hunder som er komplett rolig i fugl – og hunder som ikke er det.
Du blir tatt med på apportprøver i hele sør-Norge hvor du får se en gjennomgang av alle øvelsene, gåsejakt på Jæren, høyfjellstrening i Åseral med dobbel-champion Silva og trippel-champion Biri, jaktprøve på Hovden, rypejakt med breton på Rørosvidda og drømmejakt i Sverige. I tillegg tar Randi Schulze oss med til sitt rypeparadis i Rendalen hvor vi får se hennes topp premierte hunder i aksjon – som imponerer med sine flotte fuglearbeid. Randi er for tiden den eneste i Norge som dømmer på både jaktprøve, apportprøve og i utstillingsringen. Filmen dekker tidsrommet fra mai – september.